مواد غذایی مفید و مضر برای دندان ها

دسته: بهداشت دهان و دندان
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۱۰ خرداد ۱۳۹۶

شکلات، آب نبات، نوشابه‌های گازدار و شیرینی‌ها و بسیاری از مواد غذایی دیگر، به علت کربوهیدرات‌های قابل تخمیر، در دندان‌ها پوسیدگی ایجاد می‌کنند.

کربوهیدرات‌ها توسط باکتری‌های موجود در دهان تجزیه می‌شوند و اسیدی ایجاد می‌کنند که این اسید مینا و عاج دندان را در خود حل می‌کند و دندان دراصطلاح دچار پوسیدگی می‌شود. هرچه مواد غذایی پوسیدگی‌زا بیشتر روی دندان باقی بمانند، فرصت بیشتری برای باکتری‌های دهانی ایجاد می‌شود تا اسید بیشتری تولید کنند. چیپس‌های سیب‌زمینی مثال های مهم از این گروه هستند.

یک تکه چیپس بخورید و ببینید بقایای آن تا چه مدت در شیارهای دندان‌های آسیا می‌چسبد و باقی می‌ماند. در مقابل، مصرف غذاهای سالم به جای اینگونه تنقلات ، به سلامت دندان‌ها کمک می‌کند.

بهترین انتخاب‌ها: پنیر، گوشت‌های سفید و قرمز، خشکبار و شیر.همچنین این خوراکی‌ها غیرپوسیدگی‌زا نامیده می‌شوند، کلسیم و فسفر موجود در این خوراکی‌ها به بازسازی مینای دندان کمک می‌کنند.

انتخاب‌های متوسط: میوه‌های سفت مثل سیب و گلابی و سبزیجات. هر چند این میوه‌ها دارای مقداری قند طبیعی هستند، اما به خاطر وجود آب فراوان در این میوه‌ها، قند آنها رقیق شده و تاثیر پوسیدگی‌زایی کمتری دارند. همچنین میوه‌ها و سبزی‌های سفت با تحریک بزاق باعث تولید مواد ضدباکتری می‌شوند ،که خطر پوسیدگی را کمتر می‌کند. سبزیجات کربوهیدرات ندارند و پوسیدگی ایجاد نمی‌کنند.

بدترین انتخاب‌ها: شیرینی‌ها ،  آب‌نبات ، نان‌های شیرین ، کراکرها، کیک‌ها ، چیپس سیب‌زمینی خطرناک‌ترین‌ها هستند. این خوراکی‌ها که اغلب نیز چسبناک‌اند از منابع بسیار خوب ایجاد پوسیدگی‌اند. در بین خوراکی‌های چسبناک، کشمش یک استثناست. این میوه با وجود چسبناک بودن به خاطر مبارزه با باکتری‌های دهانی انتخاب خوبی به‌عنوان یک خوراکی شیرین محسوب می‌شود. بدترین‌نوشیدنی‌ها:‌از گروه خوراکی‌های مایع، نوشابه‌های گازدار بسیار خطرناکند زیرا مقدار زیادی قند تخمیر شدنی دارند. چای شیرین، قهوه و شیرشیرین شده و آب میوه‌های شیرین نیز انتخاب‌های سالمی نیستند.

بهترین نوشیدنی‌ها: چای تلخ یا کم شیرین، شیر و آب. از آنجا که چای منبع سرشاری از فلوراید است، نوشیدن چای تلخ یا با شیرینی بسیار کم به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. از مکیدن عادتی مواد بسیار اسیدی مثل لیمو یا مرکبات هم خودداری کنید زیرا اسید این میوه‌ها مینای دندان‌ها را در خود حل می‌کند و باعث سایش تدریجی دندان‌ها می‌شود. در ضمن، جویدن آدامس‌های بدون قند که توسط قندی به زایلیتول شیرین شده باشد، با تحریک بزاق، باعث کاهش پوسیدگی می‌شود.


نوشته شده توسط:مدیر سایت - 164 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: 160
برچسب ها:
دیدگاه ها
صرف نظر از پاسخگویی

کپچا * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.